Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Látnivaló

Nemzeti emlékhely

Ópusztaszer a magyarság történelmének, múltjának, identitás-tudatának fontos helyszíne, Magyarország egyik legismertebb muzeális intézménye, kiállító- és kirándulóhelye, nemzeti emlékhely. Fő attrakciója a magyarok Kárpát-medencei bevonulását ábrázoló monumentális Feszty-körkép. A körképnek helyet adó Rotundában több kiállítás is megtekinthető.

Látogatóközpont

A Látogatóközpontban 3D-s vetítőterem, Konferenciaterem, időszakos kiállítások, Információs Pont és kávézó található. A központi Árpád-emlékmű a középkori monostor romjai mellett található, a Szabadtéri Néprajzi Gyűjtemény épületei között járva pedig megismerheti az ide látogató a szegedi nagy táj parasztságának hétköznapjait, és ünnepeit.

Gyógynövénykert

A monostor romjain felépült Szeri Gyógynövényház és gyógynövénykert lehetőséget nyújt, hogy az egykori szeri pusztán élő szerzetesek gyógyászati és növénytermesztési ismeretei elérhetővé váljanak. A Nomád Park az eurázsiai puszta népeinek világát idézi fel régészeti leletek, néprajzi párhuzamok alapján. További látnivalói közé tartozik a Puszta Háza, valamint számos kültéri szobor és emlékmű.

Az 55 hektáros területen a látnivalók mellett hagyományőrző, tematikus rendezvényeket is kínál az Emlékpark. A muzeális intézmény egész évben látogatható, téli és nyári nyitvatartással.

Részletekért kattintson a látnivaló elérhetőségeire!

Ópusztaszer: Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Szolgáltatások

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark fő szimbóluma
Feszti körkép, interaktív kiállítások
Ásatás
Foglalkoztató épület, gyógynövényfeldolgozó és ajándékbolt
Különleges, jurtákat idéző épületek
Az egykori paraszti világ bemutatása
Kávézó, konferenciaterem, 3d mozi, mosdó
Nomád honfoglaló tábor
Környezet- és természetvédelmi oktatóközpont
Képzőművészeti alkotások, emlékművek

Kapcsolat a látnivalóval

Hol található

Szállásfoglalás

Lépés 1 of 6

Név
earthchevron-down